Partner: Logo KobietaXL.pl
Składniki:
  • 6 plasterków wędzonego łososia
  • 1 cebula
  • 4 korniszony
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1/2 cytryny
  • do dekoracji: żółta papryka i wiśnie koktajlowe
Przygotowanie:
  1. Przygotować marynatę: oliwę, sól, pieprz i paprykę połączyć, cebulę i korniszony pokroić w kostkę, cytrynę pokroić w plasterki, wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
  2. Łosoś powinien się marynować około 2 godzin w lodówce. Marynujemy go, wkładając do pojemnika lub plastikowego worka, układając na przemian plaster łososia i marynatę.
  3. Po wyjęciu z lodówki układamy łososia na talerzu, nadając mu kształt kwiatu. Środek kwiatu to wisienka koktajlowa w asyście żółtej papryki.
  4. Łososia podajemy z upieczonym tostem.
Przepis z portalu Smakowity blog


Tagi:

przepisy ,  łosoś ,  papryka , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz