Reklama:
blocker
maliny
 
 
Składniki:
  • twaróg mielony półtłusty 400 g
  • swieże maliny 500 g
  • ksylitol 40 g
  • żelatyna 30 g

Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i odstawić do wystudzenia. 300 g malin przekłożyć do dużej miski i zblendować na mus. Dodać twaróg oraz ksylitol. Wszystko razem dokładnie zblendować na gładką masę. Następnie dodać przestudzoną żelatynę i miksować na młych obrotach w celu dokładnego wymieszania. Do masy dodać pozostałe 100 g malin i wszystko razem wymieszać. Całość przełożyć do tortownicy i schłodzić w lodówce do momentu stężenia żelatyny.

 

http://www.akademiadobregosmaku.sggw.pl/malinowy-sernik-na-zimno-bez-dodatku-cukru/

 

Tagi:

przepisy,  maliny,  sernik na zimno, 

Loading...
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...