Partner: Logo KobietaXL.pl

 

 

Składniki:

1 kg kiełbasy śląskiej z kurczaka marki Konspol

1 cebula

1 ser niebieski

pęk natki pietruszki

170g sera niebieskiego

2 ząbki czosnku

2 małe czerwone papryki

2 małe żółte papryki

1 cukinia

1 opakowanie przecieru pomidorowego

2 puszki białej fasoli

Naturalny przecier pomidorowy

Przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz kolorowy, papryka wędzona

 

Przygotowanie:

Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Papryki oczyszczamy z gniazda nasiennego i również kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy chwilę na patelni razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy wszystko się zarumieni i trochę zmięknie przekładamy do garnka. Kiełbasę kroimy na mniejsze części, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, fasolę i przecier pomidorowy. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze cząstki i dodajemy do pozostałych składników. Leczo doprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną. Na koniec dodajemy pokruszony ser niebieski i posiekaną natkę pietruszki. Danie warto podawać w towarzystwie świeżej bagietki.

Smacznego!

leczo

Tagi:

przepisy ,  leczo fasolowe , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz