zamknij
×
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Najnowsze informacje KobietaXL w Twojej skrzynce mailowej!
zapisz
Zapisując się do Bezpłatnego Newsletter-a akceptujesz
regulamin
oraz potwierdzasz zapoznanie się z
polityką prywatności
.
Wyszukiwarka
Szukaj
Partner:
toggle menu
MENU GŁÓWNE
Strona główna
O nas
Oferta
Kontakt
Szukaj
Spędziła 25 lat na strychu zamknięta przez matkę. Tragiczna historia Blanche
Gdy policjanci weszli na strych i dotarła do zamkniętego pokoiku, uderzył ich niezwykły i silny odór. Po otwarciu drzwi zobaczyli jakieś ciasne pomieszczenie, które tonęło w całkowitej ciemności. Gdy oczy funkcjonariuszy przywykły do mroku, dostrzegli coś, co wyglądało na...
Kobiety XL
Życie
Społeczeństwo
Psychologia
Podróże
Zdrowie
Styl
Książki
Poradnik domowy
Babskim okiem
Wokół magii
Zdrowie - domowe porady
Uroda - zrób to sama
Kuchnia - najlepsze przepisy
Dom - sprawdzone metody
Odchudzanie - diety, ćwiczenia
Ciekawostki
KobietaXL.pl
›
Poradnik domowy
›
Kuchnia - najlepsze przepisy
Jak zrobić beszamel?
To jeden z najbardziej znanych sosów francuskich. Nazwa pochodzi od markiza Luisa de Béchamel, urzędnika na dworze Ludwika XIV (XVII wiek). Béchamel uchodził za znawcę i wielkiego smakosza,...
Słodki grill, czyli wrzuć owoc na ruszt!
Wśród kiełbas i różnorakich marynowanych mięs coraz częściej układamy warzywa, sery czy pieczywo. My zaś zachęcamy, aby do tradycyjnego grillowego menu wprowadzić odrobinę słodkiego szaleństwa...
Piknikowe tartaletki na słono z kiełbaską
Smacznie i śliczne.
Domowa konfitura cytrynowa
Możesz ją zrobić o każdej porze roku.
Malinowy sorbet
Pyszny i ławy do zrobienia.
Wakacyjne sałatki
Korzystajmy z dobrodziejstw lata! Te sałatki zastąpią ci obiad!
Chleb żytnio-pszenny z makiem
Świeże, chrupiące pieczywo podane z masłem, warzywami, serem czy też domowym dżemem, to bez wątpienia sposób na smaczne śniadanie. Podpowiadamy, jak przygotować w domowym zaciszu chleb własnej...
Semifreddo truskawkowe z migdałami w słupkach - zrób domowe lody!
Lody to remedium na letnie upały i jedne z ulubionych potraw w tym okresie. Zamiast klasycznych lodów można pokusić się jednak o przygotowanie lodowego deseru rodem z Włoch. Semifreddo na...
Chłodnik pomidorowo-fasolowy
Miłośników zup z pewnością zadowoli letnia wersja podawana na zimno w postaci chłodnika pomidorowo-fasolowego.
Czosnek askaloński - szalotki w sosie balsamicznym
Coraz bardziej popularna i w Polsce. Poznajcie jej zalety i przepis na szalotki w sosie balsamicznym.
Chipsy jarmużowe z dipem
W zdrowym ciele, zdrowy duch – to maksyma znana od wieków. Mając ją na względzie, latem o dobre samopoczucie warto zadbać stosując dietę lekkostrawną, która nie obciąży organizmu ciężkimi,...
Smażone warzywa z grzybami shitake
Shii-take, shiitake, twardnik japoński, twardziak jadalny (Lentinula edodes) - gatunek grzybów należących do rodziny omphalotaceae, z rzędu pieczarkowców. Biolog Władysław Wojewoda,...
Najprostszy przepis na chłodnik
Nasz, tradycyjny, najlepszy!
10 najlepszych orzeźwiających koktajli na lato
Upały przyszły i jeszcze trochę u nas pogoszczą, spieszymy więc z receptą na zdrowie i orzeźwienie. Przyrządzone ze świeżych składników, będą nie tylko bombą witaminową, pełną zdrowia i...
Zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą
Nie tylko dla wegetarian!
Zupa orientalna z indykiem i makaronem
Ramen, jedna z popularniejszych japońskich zup, to nic innego jak rosół wzbogacony jajkiem, dużą ilością mięsa i niestandardowych dodatków. Dla miłośników orientalnych smaków, podpowiadamy jak...
Foodpairing, czyli zaskakujące połączenia w twojej kuchni
W kuchni istnieją sprawdzone połączenia kulinarne, które, choć wydawałyby się nieoczywiste i zaskakujące, po prostu świetnie ze sobą współgrają. Co powiesz na kombinację kawy i czosnku albo...
Spring Rolls czyli wiosna w ruloniku!
Zwane też świeżymi sajgonkami czy wiosennymi krokietami Spring Rolls są bardzo popularnym w rejonach Azji daniem. Choć korzenie mają dalekowschodnie, możemy z sukcesem przygotować je...
Piękne kompozycje z owoców
Dziś wszystkie owoce możemy kupić o każdej porze roku. Zobaczcie, jak pięknie je podać!
Pokochaj zdrowe „chwasty”! Projekt Wild&Root Food przypomina o najsmaczniejszych dzikich ziołach
Czas na powrót do korzeni. Z taką inicjatywą wyszli twórcy Wild&Root Food Project – szefowie kuchni otwarci na eksperymenty z zapomnianymi, polskimi smakami.
1
...
10
11
12
13
14
15
16
...
18
Hit
Dziś nów Księżyca w Byku. To przełomowy czas na wielkie zmiany
Dzisiaj Księżyc znajdzie się w fazie nowiu, która zamyka jeden cykl księżycowy i rozpoczyna kolejny, w tym przypadku fazę, którą przyniesie nam Kwiatowy Księżyc w maju. Nów Księżyca nastąpi w znaku Byka o godzinie 21:23. I będzie miał daleko idące konsekwencje. Warto się więc do niego przygotować.
Wyszukiwarka
Szukaj
Wiosna w kolorze mocha, czyli 3 pomysły na stylizacje w najmodniejszym odcieniu tego sezonu
W tym roku wiosna zdecydowanie maluje się w odcieniu mocha! Aktualny król kolorów to elegancki, ciepły odcień brązu z subtelną domieszką beżu i kawowego tonu.
Newsletter
zapisz
Polub nas
Tweetnij