Reklama:

Składniki:

Ciasto:

80 g Szpinaku młodego marki Eisberg

1 jajko

400 ml mleka

300 g mąki pszennej

1 łyżka oleju kokosowego

szczypta soli

Farsz:

300 g Jarmużu marki Eisberg

½ szklanki gotowanej na parze ciecierzycy

150 g sera feta

2 ząbki czosnku

1 łyżka oleju rzepakowego

sól i pieprz – wedle uznania

Przygotowanie:

Liście młodego szpinaku zblendować dokładnie z mlekiem i mąką na aksamitną masę. Dodać jajko oraz olej i wymieszać. Po uprzednim rozgrzaniu lekko natłuszczonej patelni smażyć naleśniki na małym ogniu z obu stron.

Na oleju rzepakowym podsmażyć jarmuż aż zmniejszy swoją objętość. Następnie należy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i ciecierzycę. Do przestudzonego farszu dosypać pokruszony ser feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone wcześniej naleśniki wypełnić farszem i zwinąć w koperty. Smacznego!


Tagi:

przepisy,  naleśniki,  szpinak, 

Loading...
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Kongres Gospodarczy Europy Centralnej i Wschodniej 29 - 31 maj
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...