Reklama:
blocker

Składniki:

· 2 puszki truskawek w syropie Happy Frucht

· 500 g serka mascarpone

· 250 g śmietany 36%

· Migdały w słupkach Kresto

· Sezonowe owoce

 

Wykonanie:

1. Truskawki z puszek wraz z syropem przelewamy do miski i dokładnie blendujemy.

2. Serek mascarpone oraz kremówkę wrzucamy do miski i ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy mus truskawkowy i wszystko dokładnie mieszamy.

3.Przygotowany krem przelewamy do foremki posypujemy migdałami i ozdabiamy wybranymi owocami.

4. Foremkę wstawiamy do zamrażarki i schładzamy przez 3–4 godziny. Po tym czasie lodowy deser jest gotowy do spożycia. Jeśli zamrozimy go mocniej, wówczas trzeba wyciągnąć go na ok. 1 godzinę przed podaniem.

 

lody

Tagi:

przepisy,  lody,  semiferddo, 

Loading...
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...