zamknij
×
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Najnowsze informacje KobietaXL w Twojej skrzynce mailowej!
zapisz
Zapisując się do Bezpłatnego Newsletter-a akceptujesz
regulamin
oraz potwierdzasz zapoznanie się z
polityką prywatności
.
Wyszukiwarka
Szukaj
Partner:
toggle menu
MENU GŁÓWNE
Strona główna
O nas
Oferta
Kontakt
Szukaj
"Synowa ukradła mi moje dziecko!" [LIST]
- Jak to możliwe, że obca kobieta zabiera ci syna? Moje dziecko może przychodzić do mnie tylko raz w tygodniu! Synowa zrobiła karczemną awanturę, że Adam bywa u mnie zbyt często, że więcej wolnego czasu poświęca matce niż żonie i ustaliła z nim, że tak już nie będzie –...
Kobiety XL
Życie
Społeczeństwo
Psychologia
Podróże
Zdrowie
Styl
Książki
Poradnik domowy
Babskim okiem
Wokół magii
Zdrowie - domowe porady
Uroda - zrób to sama
Kuchnia - najlepsze przepisy
Dom - sprawdzone metody
Odchudzanie - diety, ćwiczenia
Ciekawostki
KobietaXL.pl
›
Poradnik domowy
›
Kuchnia - najlepsze przepisy
Gołąbki z ziemniakami, pyszne danie galicyjskie
Zdradziłam właśnie przepis na najbardziej galicyjską potrawę. Wigilia bez niej jest niekompletna, jak bez pierogów z ziemniakami i kiszoną kapustą. Ale to też potrawa, którą je się podczas...
Locro de papa - ekwadorska kremowa ziemniaczana zupa. Można ją zrobić samemu w domu!
Locro de papa to klasyczna ekwadorska zupa ziemniaczano-serowa. Jadłam ją podczas pobytu w Ekwadorze kilka razy, najlepsza była jednak w restauracji przy Lagunie de Yambo. Bo okraszona też...
Ciekawy przepis na surówkę z kapusty. Takiej jeszcze nie jedliście!
W Polsce tradycyjnie kapustę jadamy raczej wyłącznie z marchewką czy koperkiem. W tym przepisie są nieco inne składniki, a dodatkiem słodko - kwaśny sos!
Duet doskonały – szparagi i jajka
Szparagi są warzywem dającym plony stosunkowo krótko – zwykle przez około miesiąc, na przełomie maja i czerwca. Stanowią ceniony przysmak, dlatego wielu smakoszy stara się jak najlepiej...
TOM YUM GOONG - tajska zupa z krewetkami
Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza liściom kafiru. Liście kafiru są doskonałym dodatkiem do potraw azjatyckich, przyprawia się nimi zupy, dania warzywne i curry. Liście wydzielają cudowny...
Malinowy sernik na zimno - bez cukru
Dla dbających o linię.
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem – proste, szybkie oraz zdrowe danie obiadowe
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem to niezwykle proste danie, które można przygotować w bardzo krótkim czasie. Ta ekspresowa potrawa zawiera tylko kilka składników, ale jest naprawdę pyszna....
Pyszne śledzie na kilka sposobów. Nie tylko na Wigilię
Nie wyobrażamy sobie bez nich świąt, a u wielu osób goszczą na stole przez okrągły rok. Śledź od lat cieszy się uznaniem w naszej kuchni. I dobrze, bo to źródło witamin i kwasów Omega-3.
Najlepszy przepis na śledzie w oleju. Już zawsze będziecie z niego korzystać!
Przepis na te śledzie w oleju dostałam od swojej ulubionej ciotki. Odkąd zrobiłam je w ten sposób pierwszy raz, nie robię ich inaczej. Nawet mniej szlachetne śledzie wychodzą rewelacyjnie, nie...
Rozgrzewający mus dyniowy z jarmużem
Dynia - przez wielu nazywana królową jesieni, to warzywo, którego w jadłospisie nie powinno zabraknąć. Przybierająca rozmaite kształty i kolory, kusi nie tylko oryginalnym wyglądem, ale przede...
Horiatiki - zdradzamy, jak zrobić prawdziwą grecką sałatkę
To chyba najbardziej znana grecka potrawa, która stała się popularna również poza Grecją. Horiatiki, bo tak się po grecku nazywa, oznacza w tym języku słowo wieś.
Zaguby podlaskie - staropolski, nadbużański przysmak
Zamówiłam zaguby podlaskie, bo zaintrygowała mnie nazwa tego dania. To rodzaj rolady z ziemniaków, gotowanej w pierogowym cieście. Zaguby królują w Drohiczynie i okolicach, choć swoje jadłam w...
Truskawki w kremie angielskim - jeden z najlepszych deserów z tych owoców!
Truskawki są bogate w błonnik, wspomagają trawienie, obniżają poziom cholesterolu, mają dużo przeciwutleniaczy i witaminy C., B6, K oraz żelaza, manganu, magnezu i miedzi. Warto je jeść, nawet...
Szparagi z jajkiem
Navarra to hiszpański region słynny z hodowli szparagów. Poznajcie tajniki obierania, gotowania i podawania szparagów na różne sposoby. Dziś Virgilio z Restaurante Beethoven ugotuje szparagi...
Pyszne ciasto szpinakowe
Takiego jeszcze nie jadłaś!
Domowa pieczona łopatka faszerowana czosnkiem. Zamiast wędliny ze sklepu
Jeśli znudziły się wam wędliny ze sklepu, polecamy przepis na pieczoną łopatkę. Sekret jej smaku tkwi w marynacie.
Wszystko co trzeba wiedzieć o jajkach
Jaja mają bardzo dużą wartość odżywczą. Zawierają substancje białkowe, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne. Jeszcze niedawno ostrzegano, by nie było ich zbyt dużo w naszym...
Jajeczne przepisy rodem z PRL
Jajka są źródłem cennych substancji odżywczych, między innymi pełnowartościowego białka, witamin, żelaza, kwasu foliowego, choliny czy luteiny. Regularne ich spożywanie zapobiega rozwojowi...
3 sprawdzone przepisy na wielkanocny żurek
Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat? Przedstawiamy 3 sprawdzone przepisy na idealny wielkanocny żurek.
Zdrowotna sałatka z ogórków - pomaga przy obrzękach, podnosi odporność
Ta sałatka ma niezwykłe właściwości. Pomaga likwidować obrzęki, ma działanie antybakteryjne i antywirusowe, podkręca metabolizm. I jest pyszna.
1
2
3
4
...
18
Hit
Krzywdzące stereotypy na temat znaków zodiaku
Każdy znak zodiaku zyskał swoją etykietkę, która ma szybko identyfikować jego charakter. Tymczasem te stereotypowe wyobrażenia o znakach zodiaku są nie tylko nieprawdziwe, ale często bardzo krzywdzące.
Wyszukiwarka
Szukaj
Kiedy przychodzi starość
Ewa, kobieta w wieku 58 lat, zdradza Onetowi, że pierwszy raz usłyszała o swoim "starzeniu się", kiedy skończyła 40 lat. Znajomi mężczyźni zaczęli jej sugerować, że w jej wieku nie powinna nosić krótkich spódnic czy głośno się śmiać. Negatywne komentarze dotyczące wieku pojawiają się również w kontekście 40-letnich aktorek, które według niektórych, "powinny zejść z ekranu, bo są za stare".
Newsletter
zapisz
Polub nas
Tweetnij