Reklama:
blocker

Składniki:

Ciasto:

• 1½ szklanki mąki pszennej

• ½ kostki masła

• żółtko

• łyżka śmietany 18%

• szczypta soli

Farsz:

• 3 Kiełbaski Ślązaczki marki Berger

ser mozzarella

• 6 pomidorków koktajlowych

• ½ szklanki śmietany 30%

• białko z jednego jajka

• 2 ząbki czosnku

• świeża bazylia do dekoracji

Wykonanie:

Mąkę przesiać, a następnie zagnieść z żółtkiem, pokrojonym masłem, śmietaną i solą, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto owinąć folią i włożyć na 15 min do zamrażalnika. Kiełbaski i mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe na ćwiartki. Śmietanę wymieszać z białkiem, doprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem. Wysmarowane tłuszczem foremki tartaletek wyłożyć cienką warstwą ciasta. Piec 10 min w temperaturze 200 stopni. Następnie wyjąć foremki i wypełnić je kiełbasą, pomidorkami
i mozzarellą. Całość zalać śmietaną z białkiem, a następnie ponownie umieścić w piekarniku na 15 min. Tartaletki można podawać na ciepło lub zimno, z delikatnym sosem czosnkowym oraz świeżą bazylią.


tartaletki

Tagi:

przepisy,  tartaletki, 

Loading...
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...