1. Eliminuje swędzenie po ukąszeniach

 

Wystarczy potrzeć miejsce ukąszenia wewnętrzną stroną skórki, a nieprzyjemne pieczenie czy swędzenie minie prawie natychmiast.

 

2. Poprawia trawienie

 

Miąższ na skórce zawiera dużo błonnika. Łyżeczka dziennie sprawi, że będziesz lepiej trawić, pomaga też przy zaparciach.

 

3. Wybiela zęby

 

Te metodę stosuje z powodzeniem plemię Navajo. Wystarczy przez 2 tygodnie codziennie wcierać miąższ ze skórki by zobaczyć różnicę!

 

4. Zmniejsza zmarszczki

 

Skórka bananowa zawiera duże ilości przeciwutleniaczy. Wystarczy wetrzeć wewnętrzną cześć skórki w twarz i zostawić na pół godziny. Twarz myjemy potem wodą.

 

5. Leczy bezsenność

 

Skórka zawiera tryptofan, który reguluje nasz sen. Wystarczy zjeść miąższ raz dziennie.

 

6. Zapobiega zaćmie

 

W miąższu jest również luteina, która chroni oko przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem UV ze słońca. To też powód, by jeść wewnętrzną część skórki.

 

7. Obniża cholesterol

 

Jedzenie skórki bananowej z powodu zawartości różnego rodzaju błonnika, pomaga obniżyć poziom cholesterolu i zapobiega chorobom krążenia.

 

8. Usuwa brodawki

 

Należy nałożyć kawałek skórki na brodawkę i przykleić plastrem. Zostawić na noc i zabieg powtarzać aż brodawka odpadnie.

 

9. Poprawia nastrój

 

Jedzenie skórki zapobiega labilności emocjonalnej gdyż miąższ zawiera duże ilości serotoniny.

 

źródło https://ecoosfera.com/2016/09/descubre-9-usos-medicinales-de-la-cascara-de-platano

 

 

Tagi:

banan,  skórka z banana,  wybielanie zębów,  zaćma,  zaparcia,  ukąszenia, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.
Sprawdź niesamowite filmy:


Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót