Podobne artykuły:

O zdrowotnych zaletach czosnku nie musimy przypominać. Ale może mało kto wie, jakim źródłem witamin i minerałów jest pietruszka. To prawdziwa skarbnica zdrowia, jest w niej- witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B5, B6 i B9), witamina C, E i K1 i minerałów - cynk, fosfor, magnezu, mangan, miedź, potas, selen, sód, wapń i żelazo.

Ponieważ nie wszyscy lubią natkę dodawaną do sałatek czy zupy, warto spróbować jeść ją inaczej, sznycle są naprawdę pyszne!

 

Składniki:

4 kotlety wieprzowe (można użyć pierś z kurczaka)

2 ząbki czosnku

1/2 pęczku pietruszki

1/2 szklanki oliwy

sól, pieprz.

Pietruszkę siekamy i razem z czosnkiem rozgniatamy na masę w misce. Dodajemy sól, pieprz, oliwę. Sznycle zanurzamy w przygotowanej zalewie i wrzucamy na gorącą patelnię. Serwujemy zaraz po usmażeniu. Wyborne!

 

Tagi:

przepisy,  milanesa,  sznycel,  wieprzowina, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót