Ponieważ mamy sezon na świeże jabłka, podajemy przepis, jak je wykorzystać w sycącej sałatce. Z racji tego, że dodajemy do niej makaron, jest ona daniem, które z powodzeniem możemy zastąpić całą kolację.



Składniki (4 osoby):


500 g makaronu – małe rurki, kokardki, świderki

1 zielone jabłko

100 g koziego sera

liście świeżej mięty

oliwa z oliwek

sól

biały pieprz

kilka pomidorków koktajlowych i kilka liści sałaty


Przygotowanie sałatki makaronowej:

 1. Ugotuj makaron według przepisu. Ostudź.

2. Umyj jabłko i pokrój na małe kawałki możne je zetrzeć na grubej tartce.

3. Pokrój kozi ser w kostkę.

4. Makaron wymieszaj z jabłkiem i serem.

5. Zmiksuj miętę z oliwą, solą i pieprzem. Dodaj dressing do sałatki i dobrze wymieszaj.

6. Na talerzu połóż kilka liści sałaty, wyłóż sałatkę, ozdób pomidorkami pokrojonymi w ćwiartki.


Tagi:

przepisy,  sałatka,  makaron, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót