Danie jest proste i mało pracochłonne, a efekt przechodzi oczekiwania. Jeśli raz spróbujecie, będziecie powtarzać! Szczególnie, że kapusta jest bardzo zdrowa i warto jej jeść jak najwięcej.

 

Składniki

600 g kapusty włoskiej

1 cebula

1 łyżka oleju

100 g chudej szynki w kostkach

50 g boczku

100 ml bulionu warzywnego (instant)

śmietanka do zup 200 ml

150 g makaronu – wstążki, muszelki itp.

sól, pieprz

odrobina posiekanej pietruszki

 

Oczyść, umyj i pokrój kapustę w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Podsmaż na nim szynkę, boczek i cebulę. Dodaj kapustę i krótko smaż. Dodaj bulion, śmietankę i gotuj na wolnym ogniu ok. 10 minut.

 

Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, dodaj do kapusty, dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłóż na talerze i posyp pietruszką na wierzchu.

Tagi:

makaron,  przepisy,  kapusta, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót