Partner: Logo KobietaXL.pl
 
 
 
 
 
trufle
 
 
 
 
Składniki:
  • 400 g makaronu
  • 30 dag grzybów borowików
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • olej do smażenia 
  • oliwa truflowa
  • ser Parmigiano Reggiano do posypania makaronu
  • 3 małe czarne trufle
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie lekko twardy, al dente.
  2. Grzyby kroimy w paski i smażymy na oleju.
  3. Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na maśle.
  4. Ugotowany makaron podgrzewamy na patelni, dodajemy grzyby, cebulę i czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  5. Makaron dekorujemy plasterkami czarnej trufli, tartym serem Parmigiano Reggiano, skrapiamy oliwą truflową.
makaron z truflami

makaron z truflami
https://www.smakowityblog.pl/2015/04/trufla-tuber.html
 

Tagi:

przepisy ,  makaron ,  grzyby ,  borowiki ,  trufle , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz