Przepis prosty i szybki. Najlepiej zrobić ze świeżych warzyw!

Składniki:

500 gram makaronu typu rurki

wiązka zielonych szparagów

szklanka świeżego groszku, opcjonalnie z puszki

2 małe cukinie

ząbek czosnku

2 szklanki mleka

2 łyżki oliwy

szczypta tymianku

1/2 szklanki parmezanu

pieprz, sól do smaku

Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, kilka minut smażymy. Dodajemy pokrojone i obrane szparagi, pokrojoną w kostkę paprykę i groszek.

Po kilku minutach dodajemy cukinię, sól, pieprz, tymianek, mleko i smażymy aż warzywa będą miękkie.

W międzyczasie gotujemy makaron. W szklanym naczyniu mieszamy makaron z warzywami, posypujemy parmezanem i natychmiast serwujemy.

Tagi:

przepisy,  wegetariański makaron ze szparagami,  makaron, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót