Reklama:
Reklama:

Złoty miód zyskał swoją nazwę od połączenia dwóch składników - miodu i kurkumy, obu o cudownych właściwościach i obu w kolorze złota.

 

Jak zrobić złoty miód? Oto składniki:

 

100 gram naturalnego miodu

10 gram kurkumy (czubata łyżka stołowa)

 

Kurkumę dokładnie mieszamy z miodem, przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.

 

Profilaktycznie jemy łyżeczkę rano na czczo, można miód wymieszać w szklance z ciepłą wodą albo w mleku roślinnym – ryżowym czy migdałowym.

 

Grypa – pół łyżeczki co godzinę przez jeden dzień, następnego dnia pół łyżeczki co 2 godziny. Kontynuujemy przez tydzień.

 

Problemy z trawieniem – przed posiłkiem wypij szklankę ciepłej wody z łyżeczką miodu.

 

Problemy skórne – nałóż miód bezpośrednio na zmienione miejsce.

 

Nie ma praktycznie przeciwwskazań do spożywania kurkumy, ale jeśli cierpisz na różne schorzenia, zapytaj lekarza. Nie zaleca się kurkumy matkom karmiącym i kobietom w ciąży.

Tagi:

kurkuma,  miód,  odchudzanie,  żołądek,  zdrowie, 

Loading...

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Reklama:

Reklama:
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...