Reklama:

Trójkolorowa dieta polega na zrobieniu najpierw listy żywności, którą możesz jeść i tak naprawdę wcale nie musisz się ograniczać. Ale możesz jeść tylko to i niczego więcej!

 

Musisz więc poznać kolory i sama dopasować swoje produkty. Wyłącznie warzywa i owoce. Jest jeden wyjątek!

 

Możesz warzywa gotować, ale nie smażyć, możesz używać ziół do ich przyprawiania, ale niczego więcej. I oczywiście jeść na surowo!

 

ZIELONY – kolor doskonałości – wszystkie zielone warzywa i owoce są do twojej dyspozycji!

 

CZERWONY – kolor pasji. Skup się na pomidorach, bo są bogate w składniki odżywcze i możesz na ich bazie robić warzywne zupy, przeciery z innymi warzywami.

 

POMARAŃCZOWY – kolor ognia. Dzięki niemu spalisz tłuszcz i zyskasz nową sylwetkę. Masz mandarynki, pomarańcze, marchewkę. Uwaga. W ramach tej grupy możesz dołączyć świeżego łososia i piec go bez tłuszczu.

 

Przez tydzień pijesz wyłącznie wodę niegazowaną!

 

Trójkolorową dietę możesz prowadzić tylko przez tydzień. Jeśli cierpisz na jakiekolwiek choroby, skonsultuj się ze swoim lekarzem.

Tagi:

odchudzanie,  dieta,  trójkolorowa dieta, 



Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót