Chrzan jest też dobry na poprawę słuchu, widzenia i pamięci. I przede wszystkim pomaga schudnąć! Obniża również ciśnienie, wzmacnia system odpornościowy, wspomaga układ kostny, trawienny i naczyniowy.

Chrzan jest bogaty w kwas foliowy, mangan, wapń, potas, witaminę C. Jest też niskokaloryczny. Miód poprawia metabolizm, podobnie jak cytryna.

 

Przepis

125 gramów chrzanu w korzeniu

3 cytryny – umieść je na 10 minut w wodzie z łyżką octu winnego, aby oczyścić z pestycydów

3 łyżki miodu naturalnego

 

Chrzan wkładamy do blendera, dodajemy pokrojone cytryny ze skórką – usuwamy pestki. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy miód i mieszamy raz jeszcze.

 

Przekładamy do szklanego słoika, trzymamy w lodówce. Jemy łyżeczkę 3 razy dziennie przez 3 tygodnie przed każdym posiłkiem. Staramy się też unikać słodyczy i potraw mącznych.

Tagi:

odchudzanie,  dieta,  zdrowie,  chrzan,  miód,  cytryna, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz