Reklama:

- W tym roku gościmy w Kraśniku producentów produktów lokalnych z całego województwa lubelskiego. Sery zagrodowe, sękacze z Międzyrzecza, tradycyjne wędliny, przetwory owocowe, lody własnej produkcji oraz rękodzieło i potrawy z ziemi kraśnickiej to tylko niektóre smakowite propozycje - mówi Wioletta Wilkos, organizatorka festiwalu. - Dla dzieci przewidujemy konkurs MASTERSZEFIK, warsztaty z rękodzieła oraz animacje i gry i zabawy.

Dla dorosłych będzie Konkurs Potyczki Kulinarne Smaki Regionów który co roku cieszy się dużą popularnością i w tym roku 16 osób będzie gotować na scenie z wylosowanych produktów regionalnych.

W tym roku padła rekordowa ilość zgłoszeń na konkurs Królową Potraw wiec jury będzie miało nie lada problem z wyborem tej najsmaczniejszej, estetycznie podanej i mającej związek z regionem.
 
gęś
 
Będą goście z Węgier-  zaprzyjażniona Lokalna Grupa Działania i zespół taneczny Szélrózsa Néptánccsoport, a kucharze przygotują dla gości FESTIWALU jedną ze specjalności węgierskich.
 
O 16.00 wystąpi Paolo Cozza znany z programu Europa da się lubić, który poprowadzi również pokaz kulinarny. Początek festiwalu - godzina 13.
 

Tagi:

jedzenie,  festiwal,  społeczeństwo,  Kraśnik, 

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...