Podobne artykuły:
  1. Pamiętaj, że całkowita ilość spożywanych tłuszczów nie powinna przekraczać jednej trzeciej spożywanych kalorii.

  2. Wybieraj chude mięso, ryby, drób, odtłuszczone mleko i nabiał.

  3. Wybieraj produkty dobre jakościowo, pochodzące z pewnego źródła.

  4. Ogranicz spożycie produktów smażonych, szczególnie w głębokim tłuszczu.

  5. Unikaj jedzenia typu fast food, deserów wysoko tłuszczowych, gotowych sosów sałatkowych.

  6. Do gotowania używaj tłuszczów nienasyconych, czyli tych pochodzenia roślinnego.

  7. Zamiast smażyć zacznij więcej piec, duś lub gotuj na parze.

  8. Jedz więcej warzyw i owoców.

  9. Kontroluj poziom cholesterolu i trójglicerydów raz do roku.

  10.  Więcej się ruszaj. Spalisz w ten sposób nadmiar kalorii.

 

Tagi:

dieta,  tłuszcz,  odchudzanie, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót