Do przygotowania porcji sałatki dla jednej osoby będziesz potrzebowała: 

- 1 ugotowany burak

- dwie duże garści rukoli

- serek kozi twarogowy

- garść pestek słonecznika

 

Sos: 

- 1 łyżeczka musztardy

- 1 łyżeczka oliwy z oliwek

- sól i pieprz do smaku

- 1 łyżeczka miodu lub soku z buraka

 

Przygotowanie: 

W naczyniu, w którym będziesz podawać sałatkę rozłóż umytą rukolę. Buraka pokrój w grubsze paski i dodaj do sałatki. Wrzuć do niej również kilka kawałków delikatnego, koziego serka twarogowego. Polej całość sosem. Wierzch sałatki posyp uprażonymi, ciepłymi ziarnami słonecznika.

Smaczne i proste. 

 

K.Krupka

Tagi:

przepisy,  sałatka z rukolą, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót