Partner: Logo KobietaXL.pl

 

To jedno z ekonomicznych i prostych dań, które możecie zrobić dość szybko. wyśmienicie smakuje, a sos chrzanowy wykonanie według swoich preferencji - może być bardziej ostry lub łagodny.

 

 

Składniki dla 2-3 osób:

 

0,5 kg drobiowych żołądków

2 szklanki bulionu

średnia cebula

olej

chrzan tarty

śmietana

 

Żołądki myjemy, gotujemy w bulionie do miękkości. Wyjmujemy, kroimy na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni podsmażamy delikatnie cebulę na oleju, wrzucamy żołądki i razem z cebulą smażymy ok. 5 minut.

 

Bulion pozostały w garnku przelewamy do kubka. Przekładamy do garnka zawartość patelni, zalewamy odrobiną bulionu (jego ilość zależy od tego czy chcemy mieć sos bardziej gęsty czy rzadszy) i dusimy około 5 minut. Dodajemy chrzan tarty – ilość zależy od tego, czy wolimy sos łagodny czy ostry. Dodajemy kilka łyżek śmietany i odrobinę cukru. Gulasz jest gotowy!

Tagi:

przepisy ,  gulasz ,  żołądki drobiowe , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót