Partner: Logo KobietaXL.pl

Składniki:

 

6 ząbków czosnku

150 gram czerstwego chleba

100 ml oliwy z oliwek

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól morska wedle smaku

odrobina zielonej pietruszki i szczypiorku

 

W garnku podgrzewaj litr wody. Chleb pokrój na cienkie kromki, czosnek obierz i pokrój na grube kawałki.

Wlej oliwę na patelnię i podsmaż obrany czosnek na złoty kolor. Dodaj paprykę i smaż kolejną chwilę. Wrzuć chleb, wymieszaj z czosnkiem i papryką, smaż około 2 minut.

Zawartość patelni przerzuć do garnka z gorącą wodą i gotuj około 10 minut na wolnym ogniu. Zmiksuj blenderem.

Zupę podawaj posypaną szczypiorkiem i pietruszką. Możesz dodać grzanki.

 Możesz też wzbogacić zupę o smażone pomidory, które wrzucisz na patelnię do czosnku. Możesz również do gotującej się wody wrzucić gałązkę tymianku, którą usuwasz przed dodaniem reszty składników.

 

Tagi:

przepisy ,  zupa ,  krem z czosnku , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz