Świąteczne jajka faszerowane pasztetem i pieczarkami

Składniki:

- 10 jajek

- 250 g miękkiego pasztetu 

- 5 pieczarek

- 2 małe cebule

- olej rzepakowy

- sól, pieprz i słodka papryka do smaku

- 2 łyżki majonezu dekoracji

 

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka i przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać i delikatnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pieczarki umyć i dokładnie osuszyć ręcznikiem kuchennym. Pokroić na drobno. Dodać drobno pokrojone pieczarki do cebuli i chwilę smażyć. 

Do wcześniej rozgniecionych żółtek dodać pasztet, dokładnie wymieszać. Dodać usmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Na koniec połówki jajek wypełnić farszem i udekorować  majonezem.

 

 

 

Tagi:

przepisy,  jajka,  jajka faszerowane, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót