Reklama:
Reklama:

Składniki:

 

- wypatroszony karp ok. 1,3kg 1szt.

- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku

- ulubione świeże zioła (rozmaryn, tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)

- masło klarowane

 

Wykonanie:

 

Karpia doprawić solą i pieprzem. Do brzucha włożyć kilka gałązek ulubionych ziół
i odstawić do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażyć bardzo powoli na klarowanym maśle z obu stron. Wyciągnąć zioła dopiero gdy karp będzie gotowy.

 

Smacznego!

 

Rada: By pozbyć się zapachu mułu należy obłożyć rybę plastrami cebuli i kawałkami czosnku na noc.

 

 

karp

Tagi:

przepisy,  wigilia,  karp,  ryba,  karp smażony, 

Loading...

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Reklama:

Reklama:
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...