Reklama:
blocker
Składniki:
  • 2 filety dorsza bez skóry
  • 1 łyżka kaparów
  • 2 pomidory
  • 1 żółta papryka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki likieru Cointreau
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
  1. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą. Ułożyć filety jeden obok drugiego. 
  2. Kapary pokroić bardzo drobno, czosnek posiekać, pomidory obrane ze skóry i paprykę, oczyścić z pestek, pokroić w bardzo drobną kostkę. Natkę pietruszki również drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 
  3. Połączone ze sobą pomidory, paprykę, kapary i pozostałe składniki rozłożyć na filetach dorsza. Skropić likierem Cointreau. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15-20 minut. 
  4. Rybę podawać na gorąco, z lekko zarumienioną bagietką lub smażonymi ziemniakami, ozdabiając plasterkami cytryny.
 

Tagi:

przepisy,  ryba,  dorsz, 

Loading...
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...