Składniki:

 

  • 1 średni kalafior
  • ok. 1 l wywaru warzywnego
  • oregano, bazylia, pieprz cytrynowy
  • łyżka oliwy z oliwek lub oleju
  • sól do smaku

 

Kalafior podzielić na różyczki, włożyć na balchę lub naczynia żarodopornego.  Dodać zioła, pieprz, posolić, polać tłuszczem i piec ok. 40 minut w 180 st. C.  Upieczony kalafior przełożyć do garnka, zalać wcześniej przygotowanym wywarem (dla leniwych może być z kostki) gotować ok. 15 min. Zmiksować blenderem.

 

 

Tagi:

przepisy,  zupa,  zupa krem,  zupa z kalafiora, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.
Sprawdź niesamowite filmy:


Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót