W Polsce jagnięcina nadal jest mało popularna, bo większość z nas pamięta baraninę z PRL - twardą i nieładnie pachnącą. W Hiszpanii serwuje się mięso jagnięce typu - lechal, czyli z jagnięcia, które jeszcze pije mleko matki. Takie mięso jest wyborne, rozpływa się w ustach. Ale i u nas dobre kotleciki możemy już kupić w naszych sklepach. Zobaczcie, jak je przyrządzić!

Składniki na 2 osoby:

8 kotlecików

2 średnie kartofle

2 ząbki czosnku

tymianek

rozmaryn

oliwa

sól, pieprz do smaku

Kartofle obieramy, kroimy na cieniutkie plasterki, obtaczamy w misce oliwą i przyprawami. Wykładamy na brytfankę i pieczemy około 30 minut.

Wkładamy posolone kotleciki i pieczemy dalej, aż mięso będzie miękkie - około 15 - 20 minut. 

Zapisz

Tagi:

przepisy,  kotleciki jagnięce,  jagnięcina, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót