To bardzo smaczny deser, w dodatku niezbyt kaloryczny. Nie wymaga dużej pracy, musimy go jednak przygotować wcześniej, bo wymaga schłodzenia w lodówce.

 

Składniki:

Plaster ananasa lub garść truskawek czy malin, do wyboru

2 szklanki jogurtu naturalnego (powinien być bez cukru)

2 łyżki cukru

1/4 szklanka chudej śmietany

2 łyżeczki żelatyny

Owoce kroimy na kawałki. Do miski wlewamy mleko, śmietanę, dodajemy cukier, dokładnie miksujemy. Wrzucamy kawałki owoców. W 1/4 szklance wody, podgrzewanej w garnku, rozpuszczamy żelatynę. Powoli dodajemy do pozostałych składników. Przekładamy w małe miseczki albo w jedną salaterkę. Chłodzimy przez 2-3 godziny.

 

Tagi:

przepisy,  ananas,  galaretka z ananasa,  jogurt,  deser, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót