Składniki:

Baza sernika

2 opakowania herbatników waniliowych

2 łyżeczki cukru

pół łyżeczki cynamonu

110 gram masła

Masa

2 kremowe białe serki - 190 gram każdy

7 gram żelatyny

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

1 łyżeczka soku z cytryny

pół szklanki cukru

1 1/2 szklanki śmietanki

1/2 szklanki wody

 

Herbatniki kruszymy, układamy w tortownicy, dodajemy cynamon, 2 łyżeczki cukru, rozpuszczone masło, mieszamy, wkładamy na 10 minut do zamrażalnika

Wodę podgrzewamy w mikrofalówce, w połowie powoli rozpuszczamy żelatynę, po czym dodajemy pozostałą wodę, studzimy

W misce miksujemy ser, cukier, wanilię i sok z cytryny, powoli dodajemy śmietankę, na końcu żelatynę.

Wylewamy masę na spód, odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Możemy podawać z owocami, położonymi na wierzchu.

 

 

 

 

 

 

Zapisz

Tagi:

przepisy,  owoce,  ciasto,  truskawki,  sernik na zimno, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót