Reklama:

Do przyrządzenia około 16-stu ciasteczek będziedziesz potrzebowała:

- 3/4 szklanki oleju roślinnego

- 1,5 szklanki cukru

- 1,5 łyżeczki wanilii

- 3 jajka

- 3/4 szklanki mąki

- 1/3 szklanki kakao oraz 2,5 łyżeczki kakao

- 1/4 łyżeczki oraz 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia 

- 1/4 łyżeczki soli

 

Sposób przyrządzenia: 

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni celsjusza.

2. Wysmaruj formę do pieczenia tłuszczem.

3. Wymieszaj w misce: olej roślinny, cukier i wanilię.

4. Dodaj jajka, dalej miksuj aż masa stanie się gładka, a wszystkie składniki idealnie się połączą.

5. W osobnym naczyniu połącz ze sobą: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.

6. Ostrożnie, delikatnie mieszając połącz ze sobą obydwie masy - jajeczną i czekoladową.

7. Wlej ciasto do formy, rozprowadź równomiernie.

8. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 minut. 

9. Sprawdź czy ciasto jest gotowe za pomocą wykałaczki: wbij patyczek w ciasto i wyciągnij - jeśli widzisz, że zostało na nim kilka okruchów znaczy, że jest idealne.

 

Smacznego

Tagi:

przepisy,  ciasto,  brownie, 

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...