Do sałatki przede wszystkim potrzebne wam będzie dobre pieczywo. Pamiętajcie o hiszpańskiej tradycji wyjadania resztek sosów, mocząc w nich chleb czy bułkę!
 
 
Składniki dla 4 osób
całe pomidory w puszce – 2 sztuki 
pęczek dymki
2 jajka na twardo
tuńczyk w puszce
czarne oliwki
sól
oliwa
 
 
Wyjmij pomidory z puszek i odsącz na durszlaku. Dymkę pokrój w drobne paseczki. Do miski włóż pomidory i delikatnie pokrój je na części, możesz to zrobić nawet widelcem. Jajka pokrój na drobne części i razem z dymką dodaj do salaterki. Dołóż puszkę tuńczyka, zalej oliwą, dodaj sól i delikatnie wymieszaj. Na wierzchu ułóż czarne oliwki. 
Sałatkę należy schłodzić przed podaniem. Podawaj ze świeżym pieczywem.
 
 

Tagi:

przepisy,  sałatka,  sałatka z Murcji, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót