W restauracjach to danie wykwintne i dość drogie. Teraz może bez problemu zagościć w twoim domu. Jak je zrobić?


Składniki:

kilka liści sałaty

opakowanie krewetek ( mogą być gotowane w zalewie w słoiku lub mrożone)

pomidorki koktajlowe do ozdoby


Krewetki odcedzamy z zalewy lub mrożone wrzucamy do gorącej wody i gotujemy kilka minut. Studzimy. Na dnie pucharków układamy liście sałaty. Na liściach układamy krewetki.

Różowy sos wykonujemy w następujących proporcjach: na każde dwie łyżki majonezu dajemy jedną łyżkę ketchupu. Dodajemy kilka kropel brandy Dokładnie mieszamy.

Kiedy sos jest gotowy, zalewamy nim krewetki w pucharkach, ozdabiamy pomidorkami. Danie jest gotowe. Można do koktajlu dodać awokado. Wówczas kroimy je w paski i mieszamy z krewetkami przed zalaniem sosem.


koktajl z krewetek

Tagi:

przepisy,  koktajl z krewetek, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót