Reklama:
Reklama:

Owoce i warzywa, które jemy zawierają dużo pestycydów, które gromadzą się głównie w ich skórkach. Niektóre owoce są dodatkowo woskowane,aby ładnie wyglądać. Ponieważ jednak skórki są bardzo cennym składnikiem odżywczym, szkoda je wyrzucać. Skoro więc namawiamy Was, by ze skórek korzystać, podajemy, jak zrobić, by były one wolne od chemii.

 

 

Oto dwa przepisy domowe, na pozbycie się pestycydów i chemii z owoców:

 

1. Zanurz owoce w mieszance wody o octem winnym w stosunku 4 : 1. następnie dodaj ¼ szklanki sody oczyszczonej i sok z 1 cytryny. Mocz 20 minut.

 

2. Zrób mieszankę z 1 szklanki wody, ¼ szklanki octu jabłkowego, 2 łyżek sody i sok z jednej cytryny. Wlej do butelki z pompką, trzymaj w lodowce. Po zakupie umyj i spryskaj dokładnie owoce, nie musisz ich potem nawet płukać.

 

Czytajcie Nie wyrzucajcie skórki od banana

             Nie wyrzucajcie skórek z pomarańczy

loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Tagi:

soda oczyszczona,  owoce,  zdrowie,  pestycydy,  banan,  pomarańcza,  ocet jabłkowy, 

Zostaw komentarz:

  • Komentarz od: ~Evyreone would benefit from reading this post   zgłoś nadużycie  

    Evyreone would benefit from reading this post

Powrót
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Reklama:
Reklama: