Partner: Logo KobietaXL.pl

Zdrowie to podstawa!

 

Przyrządzając potrawy, warto skupić się zarówno na ich smaku, jak i na aspekcie zdrowotnym. Aby móc cieszyć się zgrabną sylwetką, nasze codzienne menu zawierać powinno substancje odżywcze obecne naturalnie w pożywieniu i powinno być w miarę możliwości pozbawione nadmiaru tłuszczu oraz soli. Najzdrowsze jest gotowanie w małej ilości wody, na parze, przy użyciu szybkowaru w naczyniach wykonanych ze stali nierdzewnej oraz smażenie bez tłuszczu. Wszystko to jest możliwe z garnkami Philipiak. Szczegółowe informacje na temat marki Philipiak znaleźć można na stronie internetowej: http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak.

Gotowanie w niewielkiej ilości wody umożliwia przyrządzenie potraw bazując na zawartej w produktach wodzie, przy użyciu powstałej z niej pary. Jest to możliwie dzięki specjalnej pokrywie i dnu naczynia. Przygotowywana w nim potrawa nie przegrzewa się i gotuje w sposób równomierny, zachowując większość substancji odżywczych wpływających w korzystny sposób na nasze zdrowie (wiąże się to z faktem, iż nie są one wypłukiwane przez wodę, w której się gotują).

Odnośnie smażenia bez tłuszczu, zastosowany tu, innowacyjny sposób sprawia, że mięso jest pozbawione szkodliwych tłuszczów, zawiera mniej kalorii pochodzących z wchłoniętego podczas smażenia tłuszczu i nabiera unikalnych walorów smakowych.

 

Philipiak Milano – co to za marka!

 

Philipiak Milano to jedna z marek stworzona przez firmę Philipiak. Jej wyroby stanowią połączenie innowacyjnych rozwiązań technologicznych, najwyższej jakości materiałów oraz stylowego wyglądu. Spośród dostępnych na rynku produktów tego typu wyróżniają się one:

l Grubym dnem naczyń i patelni, które bardzo szybko się nagrzewa i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia. Zapewnia to oszczędność energii i ułatwia gotowanie na parze oraz smażenie bez dodatku tłuszczu.

l Specjalną pokrywą, której specyficzne konstrukcja powoduje, że cykl parowania, skraplania i opadania na dno skroplonej pary wodnej staje się jeszcze bardziej efektywny. Tego typu sposób gotowania pozwala na wykorzystanie tylko takiej ilości wody, która naturalnie znajduje się w produktach i zachowanie większej ilości substancji odżywczych i minerałów. Pokrywa podstawiona pod oraz na naczynie działać może jako termos do podtrzymywania temperatury potrawy. Jako że można ją odłożyć na uchwyt, nie musimy obawiać się o zachlapanie kuchenki i blatu.

l Ergonomicznymi uchwytami i rączkami wykonanymi z najwyższej jakości materiałów termoizolacyjnych, które nie nagrzewają się podczas gotowania. Ich specjalna konstrukcja umożliwia komfortowe odkładanie pokrywy bez brudzenia powierzchni blatów i stosowanie jej w charakterze praktycznej podstawki pod garnek.

l Znajdującym się w uchwycie pokrywy termometrem umożliwiającym bieżące kontrolowanie temperatury wewnątrz naczynia, a co się z tym wiąże – ochronę przed przegrzewaniem oraz oszczędzanie energii. Dzięki temu nie ma konieczności podnoszenia pokrywy i tracenia pary wodnej potrzebnej do gotowania w małej ilości wody.

l Odpowiednio wyprofilowanymi oraz gładkimi brzegami naczyń umożliwiającymi ich bezpieczne przelewanie bez konieczności stosowania dodatkowych akcesoriów.

 

Coś więcej niż tylko gotowanie

 

Philipiak jest firmą, która od początku swojej działalności aktywnie angażuje się w działalność charytatywną oraz prospołeczną. Jest ona pomysłodawcą oraz mecenasem spotkań odbywających się pod nazwą „Obiady Czwartkowe”, z których pozyskane środki trafiają na konto Fundacji Ex Animo działającej na rzecz dziecięcej Kliniki Onkologii w Instytucie „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka.” W ramach zwiększania świadomości społecznej w zakresie zdrowego żywienia, marka Philipiak regularnie organizuje różnego rodzaju otwarte spotkania, podczas których można wykonać bezpłatne badania i wziąć udział w spotkaniach z najbardziej cenionymi specjalistami w branży.

Źródła:

l http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak

l http://www.philipiakmilano.pl/

Tagi:

porady domowe ,  kuchnia ,  gotowanie ,  garnki , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót