Reklama:

Świąteczne jajka faszerowane pasztetową i pieczarkami

Składniki:

- 10 jajek

- 200 g Pasztetu królewskiego marki Berger

- 6 pieczarek

- 2 małe cebule

- olej rzepakowy

- sól, pieprz i słodka papryka do smaku

- melisa do dekoracji

- 2 łyżki majonezu (ewentualnie do dekoracji)

 

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i ostudzić. Następnie je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnięte żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać umyte, obrane i drobno pokrojone w kosteczkę pieczarki. Smażyć, aż woda odparuje z pieczarek.

Do wcześniej rozgniecionych żółtek dodać pasztetową, zamieszać. Farsz uzupełnić o usmażone pieczarki i cebulę, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką. Na koniec połówki jajek wypełnić farszem i udekorować listkami melisy bądź ewentualnie majonezem.

 

 

 

Tagi:

przepisy,  jajka,  jajka faszerowane, 

Zostaw komentarz:


    Brak komentarzy
Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Najnowsze
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...