Jest prosta w wykonaniu, pyszna i świetna na upały. W Meksyku serwują ją dosłownie wszędzie. Oto sprawdzony przepis.

 

Składniki:

1 1/2 litra wody mineralnej

sok z 6 cytryn

1/2 szklanki cukru - można mniej lub więcej, zależy od upodobań

1 cytryna ze skórką, ale bez pestek,

kilka plasterków cytryny bez pestek

lód

Z cytryn wyciskamy sok, jedną kroimy w całości, ze skórką, ale usuwamy pestki. Do miksera wlewamy odrobinę wody, sok z cytryn, wrzucamy cytrynę w kawałkach i cukier. Miksujemy. Przelewamy przez sitko do dzbanka. Dodajemy plasterki cytryny, resztę wody mineralnej i lód. 

Tagi:

przepisy,  lemoniada,  meksykańska lemoniada, 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Podobne artykuły:

Powrót