Partner: Logo KobietaXL.pl
Składniki:
  • 500 g boczku wędzonego
  • 250 g czerwonych porzeczek
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 4 łyżki octu ryżowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
Przygotowanie:
  1. Przygotowujemy marynatę: ziele angielskie, ocet ryżowy, sos sojowy, czosnek, miód, imbir pokrojony w drobne kawałki.
  2. Boczek wędzony kroimy na drobne kawałki, zalewamy marynatą i zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 2 godziny.
  3. Układamy boczek wraz z marynatą w naczyniu do pieczenia i dodajemy czerwoną porzeczkę.
  4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 45 minut.
  5. Boczek podajemy gorący z chrupiącą bagietką.

boczek

 

źródło smakowity blog

Tagi:

przepisy ,  boczek ,  boczek z porzeczkami ,  ziele angielskie , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót