Partner: Logo KobietaXL.pl
Składniki:
  • 500 g truskawek
  • 300 g podłużnych biszkoptów lub herbatników
  • 50 g cukru
  • 200 g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 500 g zmielonego twarogu
  • 100 g rodzynek
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • sok z pomarańczy
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
Przygotowanie:
Rozpuścić żelatynę w dwóch łyżkach gorącej wody. Zmielony twaróg połączyć ze śmietaną, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, żelatyną i razem zmiksować. Okrągłą formę wyłożyć folią. Na dno formy ułożyć biszkopty nasączone sokiem pomarańczowym, na nie zmielony twaróg połączony z rodzynkami. Wstawić do lodówki, aż żelatyna stężeje. Przygotować galaretkę truskawkową zgodnie z opisem na opakowaniu. Na wierzchu torcika ułożyć pokrojone truskawki i zalać je przygotowaną galaretką. Ponownie wstawić do lodówki, aż do stężenia.
 
przepis i foto Smakowity blog

Tagi:

przepisy ,  sernik ,  sernik z truskawkami ,  truskawki ,  sernik na zimno , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz