Partner: Logo KobietaXL.pl

- 3 szklanki mleka
- 2 szklanki naturalnego jogurtu lub kefiru
- pół szklanki śmietany
- 2 pęczki botwinki
- pęczek koperku
- pęczek rzodkiewki
- zielony ogórek

 

Umyj botwinkę, odkrój buraczki, pokrój je na małe kawałki. Wrzuć do wrzątku (około 2 szklanek) buraczki i gotuj około 20 minut. 

W tym czasie pokrój drobno resztę botwinki. Dołóż ją do garnka i całość gotuj przez kolejne 10 minut.

Pokrój warzywa i posiekaj koperek. Dodaj do ostudzonego wywaru. Dolej jogurt, smietanę i mleko. Dopraw do smaku solą. Podawaj z jajkiem na twardo mocno schłodzony.

 

Tagi:

przepisy ,  chłodnik ,  barszcz , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz