Partner: Logo KobietaXL.pl

Przygotuj: 

- 1kg wołowiny

- 1 cebulę

- 4 łyżeczki masła 

- łyżeczkę cukru

- 1 paprykę

- puszkę czerwonej fasoli

- 0,5 kg marchewki

- łyżeczkę ostrej papryki

- 3 ziarna ziela angielskiego

- liść laurowy

- sól i pieprz do smaku

- ulubione przyprawy

- szklankę przecieru pomidorowego

 

Przygotowanie: 

Pokrój w kostkę mięso wołowe, paprykę pokrój w krążki, a cebulę na plasterki. W międzyczasie ugotuj w osobnym garnku marchewkę - musi być miękka. Rozgrzej patelnię z masłem i wrzuć na nią mięso, cebulę oraz paprykę. Dodaj przyprawy, zalej przecierem pomidorowym i duś aż mięso będzie kruche. Odsącz delikatnie fasolę z puszki, ale nie myj jej. Dodaj do gulaszu fasolę i marchewkę pokrojoną na plasterki. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

Smacznego! 

 

KKR

Tagi:

przepisy ,  gulasz , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót