Partner: Logo KobietaXL.pl
Podobne artykuły:

LEPSZE WYNIKI W NAUCE.

Wyeliminowanie pszenicy z diety według dr Davis'a przywróci ci zdolność długotrwałej koncentracji, sprawi że będziesz myśleć przejrzyściej, bardziej kreatywnie i znacznie rzadziej będziesz czuł jakby wszystko cię rozpraszało. Oprócz tego osoby, które zrezygnowały ze zboża są aktywniejszymi słuchaczami, a także zapamiętują nowe informacje znacznie łatwiej i szybciej. Przyjmowanie zbóż ma wpływ również na dzieci. Rodzice maluchów, którzy wyeliminowali zboża z jadłospisu swoich dzieciaków zauważyli, że wyniki w nauce ich pociech znacznie się poprawiły.

KONIEC ZANIKÓW PAMIĘCI.

Znasz ten moment kiedy jesteś pewien, że kogoś znasz, ale nie wiesz skąd? A może zdarzyło ci się nie zapamiętać imienia podczas poznawania nowej osoby? Według autora książki to wina nadmiernej konsumpcji zbóż zwłaszcza pszenicy. Osoby, które zrezygnowały w swojej diecie ze zbóż twierdzą, że potrafią się lepiej skoncentrować i coraz rzadziej mają problem z tzw. "pamięcią jak przez mgłę". Kiedy "mgła" znika według dr. Davis'a zwiększa się również efektywność i kreatywność wśród pisarzy, artystów. Zwiększa się również wydajność fizyczna sportowców. 

ZAPOMNIJ O NAPADACH PANIKI.

Również lęk i panika, które towarzyszą nam każdego dnia mogą zmniejszyć się wraz ze zmniejszeniem konsumpcji pszenicy. - Wyeliminuj chleb, makarony, ciastka i inne przetwory zbożowe, aby sprawdzić to na własnej skórze - przekonuje doktor. Wraz z pozbyciem się tych produktów pozbędziesz się również uczucia niepokoju w swoim organizmie. Wielu osobom dieta uboga, a nawet pozbawiona produktów zbożowych pozwoliła pozbyć się utrzymującego od lat lęku przed wyjściem z domu, klaustrofobii. Ziarna pszenicy mogą być również przyczyną problemów skórnych.

LEPSZY NASTRÓJ. MNIEJ STANÓW DEPRESYJNYCH.

Osoby uzależnione od produktów zbożowych, zwłasza tych zawierających pszenicę częściej narażone są na zmiany nastrojow czy stany depresyjne. Ludzie, którzy zrezygnowali ze zboża są szczęśliwsi, bardziej aktywni w życiu zawodowym i otwarci na nowe doświadczenia w życiu osobistym. Dr. Davis twierdzi również, że bardzo niebezpieczne są powroty do konsumpcji zboża. Wielu jego pacjentów przez pierwszy tydzień nieustannie nękały myśli samobójcze.

Czy wy również czytaliście książki dr. Davis'a? Zgadzacie się z jego poglądami? A może próbowaliście lub już jesteście na diecie eliminującej spożycie pszenicy? Podzielcie się z nami waszymi doświadczeniami. Czekamy na wasze opinie. 

Piszcie na adres redakcja@kobietaxl.pl

 

 

 

Tagi:

gluten ,  pszenica ,  dieta bezglutenowa ,  Novak Djokovic ,  celiakia , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót