Reklama:
Reklama:

Maca wypuszcza liście i korzeń, o wielkości rzodkwi. Ten właśnie korzeń jest ceniony od tysięcy lat ze względu na swoje właściwości, zwiększające energię, wytrzymałość i płodność u ludzi i zwierząt.

Maca zaczęła być stosowana między 1300 a 2000 lat temu w San Blas, Junin (obecnie Peru) przez rolników Inków. Pierwsza pisemna relacja o używaniu korzenia pochodzi z 1553 roku w Cieza de Leon. W 1653 roku hiszpański kapłan Cobo wskazuje na zastosowanie korzenia jako stymulanta płodności. W centralnych Andach Maca nadal używana jest jako codzienne źródło pożywienia. Aż 59 procent macy to bogate węglowodany, pozostałe to białko i błonnik. Maca zawiera niemal wszystkie z niezbędnych aminokwasów, w tym te zapewniających funkcje seksualne i płodność!

Maca najlepiej spożywać rano, mieszając proszek z wodą lub sokami owocowymi.

czytaj koniecznie domowy przpis na viagrę

Korzyści ze spożywania maca:

Dla kobiet:

  • Budowa mięśni (czarna Maca)
  • Zwiększenie energii
  • Zwiększenie wytrzymałości
  • Zwiększenie libido (czerwona Maca)
  • Poprawa Płodności (czerwona Maca)
  • Wzrost włosów
  • Poprawa kolorytu skóry
  • Równoważenie wydzielania hormonów w okresie menopauzy (czerwona Maca)
  • Zapobieganie osteoporozie
  • Wspieranie zdrowia tarczycy
  • Zwiększenie skupienia i jasności myślenia
  • Zmniejszenie depresji

Dla mężczyzn:

  • Budowanie mięśni (czarna Maca)
  • Zwiększenie energii
  • Zwiększenie wytrzymałości
  • Zwiększenie libido i zmniejszenie zaburzeń erekcji
  • Poprawa płodności (czarna Maca)
  • Wzrost włosów
  • Zdrowie prostaty (czerwona Maca)
  • Mocne zęby i kości
  • Zwiększenie skupienia i jasności myślenia
  • Zmniejszenie depresji

źródło naturalna medycyna

 

Zobaczcie ten niesamowity film o uprawie maca w Peru!

 

ZapiszZapisz

Tagi:

menopauza,  zdrowie,  maca,  Peru,  płodność,  erekcja, 

Loading...

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

Powrót
Reklama: