Partner: Logo KobietaXL.pl

Tudela to miasto właśnie w regionie Navarra, gdzie szparagi jada się w każdym domu. Oto podstawowe wskazówki dotyczące ich przyrządzania:

1. Białe szparagi obieramy i obcinamy zdrewniały koniec, często w połowie szparaga.

2. Gotujemy w małej ilości wody, zeby zachować składniki odżywcze, główki nie muszą wystawać.

3. Możemy kroić na małe kawałki - je się je znacznie łatwiej.

Przepis:

1. szparagi obieramy, kroimy, wrzucamy na wrzątek, gotujemy 10-15 minut, dodajemy sól, troszkę cukru, trochę oliwy, wrzucamy dla smaku odcięte końce

2. Ugotowane szparagi wyjmujemy, aby przestygły

3. Na gotujący sie wywar wrzucamy szparagi i dodajemy surowe jajko (można kilka, w zależności od ilości osób)

4. Kiedy jajko ugotuje się na miękko , wyciągamy na głeboki talerz szparagi, dodajemy jajko, polewamy kilkoma łyżkami wywaru i kilkoma kroplami oliwy.

Pycha! Ponieważ wczoraj dostałam szparagi od koleżanki w prezencie, dziś ugotowalam je według przepisu Virgilia. Świetny przepis!

screen youtube

Zobaczcie jak obierać szparagi i jak je przyrządzić krok po kroku:

 

Tagi:

przepisy ,  szparagi z jajkiem ,  szparagi , 

Kliknij, aby zamknąć artykuł i wrócić do strony głównej.

Polecane artykuły:

Podobne artykuły:

Powrót
Wyszukiwarka
Newsletter
zapisz