Reklama:

Wszystkie składniki, które dajecie do tej herbaty mają cudowne właściwości dla naszego zdrowia.

O tym, że należy jeść karczochy, już wiecie. Ale połączenie karczochów z koprem włoskim i miętą powoduje, że miną dolegliwości żołądkowe, pozbędziecie się wzdęć, a przede wszystkim znacznie podkręcicie swój metabolizm.

 

Koper włoski z reguły znamy jako remedium na niemowlęce kolki. Tymczasem herbata z kopru jest idealna również dla dorosłych - poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom. Kiedy czujemy się tak, jakby w naszym brzuchu znajdował się balon, koper włoski szybko pozwoli odzyskać nam uczucie lekkości.

 

Gorący napar z mięty skutecznie hamuje apetyt. Pomaga zapanować nad głodem i ilością spożywanych pokarmów. Przede wszystkim hamuje apetyt na słodycze.

Miętowa herbata skutecznie reguluje procesy trawienne. Przyśpiesza perystaltykę jelit, łagodzi zaparcia i inne dolegliwości żołądkowe.

 

Jak przygotować napój?

Gotujesz 10 minut herbatę karczochową – 1 litr wody, 1 karczoch. Gorącym naparem zalewasz herbatę z mięty i z kopru włoskiego. Z reguły wystarczy 5 minut pod przykryciem – stosuj się do zaleceń producenta, bo najlepiej kupić gotowe herbaty. Tak przygotowany napój pijesz poczynając od rana na czczo. Można spożywać na ciepło lub na zimno. Nie zaszkodzi wcisnąć sok z cytryny.

Powrót
Reklama:

Wszystkie składniki, które dajecie do tej herbaty mają cudowne właściwości dla naszego zdrowia.

O tym, że należy jeść karczochy, już wiecie. Ale połączenie karczochów z koprem włoskim i miętą powoduje, że miną dolegliwości żołądkowe, pozbędziecie się wzdęć, a przede wszystkim znacznie podkręcicie swój metabolizm.

 

Koper włoski z reguły znamy jako remedium na niemowlęce kolki. Tymczasem herbata z kopru jest idealna również dla dorosłych - poprawia perystaltykę jelit i zapobiega zaparciom. Kiedy czujemy się tak, jakby w naszym brzuchu znajdował się balon, koper włoski szybko pozwoli odzyskać nam uczucie lekkości.

 

Gorący napar z mięty skutecznie hamuje apetyt. Pomaga zapanować nad głodem i ilością spożywanych pokarmów. Przede wszystkim hamuje apetyt na słodycze.

Miętowa herbata skutecznie reguluje procesy trawienne. Przyśpiesza perystaltykę jelit, łagodzi zaparcia i inne dolegliwości żołądkowe.

 

Jak przygotować napój?

Gotujesz 10 minut herbatę karczochową – 1 litr wody, 1 karczoch. Gorącym naparem zalewasz herbatę z mięty i z kopru włoskiego. Z reguły wystarczy 5 minut pod przykryciem – stosuj się do zaleceń producenta, bo najlepiej kupić gotowe herbaty. Tak przygotowany napój pijesz poczynając od rana na czczo. Można spożywać na ciepło lub na zimno. Nie zaszkodzi wcisnąć sok z cytryny.

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

odchudzanie,  dieta,  obrzęki,  karczoch,  mięta, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót