Reklama:

Kelp ma słony smak (przez wiele osób jest stosowany jako zamiennik soli), ale w połączeniu z innymi warzywami smakuje wyśmienicie. Jako suplement diety w postaci tabletek jest dostępny praktycznie w każdej aptece i sklepie ze zdrową żywnością. Jest bardzo niskokaloryczny i zawiera naturalny błonnik (alginiany), który hamuje wchłanienie tłuszczów - dzięki czemu zapobiega przybieraniu na wadze. 

Brązowa alga fukoidan - związek biochemiczny wykazujący właściwości przeciwzapalne, który pomaga w leczeniu wielu chorób, między innymi nowotworowych. 

Kolejnymi bezcennymi składnikami, których dostarcza kelp są ryboflawina oraz kwas pantotenowy. Pierwszy z nich jest niezbędny do produkcji energii, drugi reguluje prawidłową pracę nadnerczy, które kontrolują poziom stresu. Niedobór kwasu pantetonowego powoduje ciągłe zmęczenie, obniżenie odporności i ogólny niepokój.

 

Kelp jest doskonałym źródłem jodu, który pozwala utrzymać prawidłowe funkcje tarczycy. Naturalnie występujący jod - kelp jest unikalnym źródłem organicznego jodu - dostarczany wraz z algami jest znacznie zdrowszy i bezpieczniejszy niż ten przyjmowany chemicznie. Alga jest również pełna magnezu, kwasu foliowego i cynku. Wzmacnia włosy i poprawia wygląd skóry. 

Jest pełen niezbędnych witamin i składników mineralnych. Witamina K pomaga zachować mocne kości. Bezcennymi składnikami dla kobiet są także: wapń, żelazo i potas - zwłaszcza podczas ciąży czy menstruacji. 

Dodatkowo kelp: działa detoksykująco - usuwa toksyczne substancje z organizmu, zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi reguluje pracę przewodu pokarmowego. 

 

 

 

 

foto:freeimages.com

Powrót
Reklama:

Kelp ma słony smak (przez wiele osób jest stosowany jako zamiennik soli), ale w połączeniu z innymi warzywami smakuje wyśmienicie. Jako suplement diety w postaci tabletek jest dostępny praktycznie w każdej aptece i sklepie ze zdrową żywnością. Jest bardzo niskokaloryczny i zawiera naturalny błonnik (alginiany), który hamuje wchłanienie tłuszczów - dzięki czemu zapobiega przybieraniu na wadze. 

Brązowa alga fukoidan - związek biochemiczny wykazujący właściwości przeciwzapalne, który pomaga w leczeniu wielu chorób, między innymi nowotworowych. 

Kolejnymi bezcennymi składnikami, których dostarcza kelp są ryboflawina oraz kwas pantotenowy. Pierwszy z nich jest niezbędny do produkcji energii, drugi reguluje prawidłową pracę nadnerczy, które kontrolują poziom stresu. Niedobór kwasu pantetonowego powoduje ciągłe zmęczenie, obniżenie odporności i ogólny niepokój.

 

Kelp jest doskonałym źródłem jodu, który pozwala utrzymać prawidłowe funkcje tarczycy. Naturalnie występujący jod - kelp jest unikalnym źródłem organicznego jodu - dostarczany wraz z algami jest znacznie zdrowszy i bezpieczniejszy niż ten przyjmowany chemicznie. Alga jest również pełna magnezu, kwasu foliowego i cynku. Wzmacnia włosy i poprawia wygląd skóry. 

Jest pełen niezbędnych witamin i składników mineralnych. Witamina K pomaga zachować mocne kości. Bezcennymi składnikami dla kobiet są także: wapń, żelazo i potas - zwłaszcza podczas ciąży czy menstruacji. 

Dodatkowo kelp: działa detoksykująco - usuwa toksyczne substancje z organizmu, zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi reguluje pracę przewodu pokarmowego. 

 

 

 

 

foto:freeimages.com

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

odchudzanie,  zdrowie,  algi, 

Zostaw komentarz:

  • Komentarz od: ~karola   zgłoś nadużycie  

    "kelp ma słony smak ... zamiennik soli ... w połączeniu z innymi warzywami smakuje wyśmienicie" przecież to ohydztwo!. pije to z zatkanym spinką nosem, torsje, łzy w oczach.... fuuj

Powrót