Reklama

Do przygotowania ciasta potrzebne ci będą:

35 dkg mąki puszystej

15 dkg cuku pudru

3 jaja

1/2 szklanki gęstej śmietany

1 łyżeczka aromatu waniliowego lub 1 laska wanilii

15 dkg masła

masło i bułka tarta do foremki

50 dkg malin

cukier puder do posypania

 

Przed rozpoczęciem umyj i dokładnie osusz maliny. Jaja powinnaś ubić na gładką masę w mikserze razem z cukrem. Do miski z proszkiem do pieczenia przesiej przez sitko mąkę. Połącz zawartość miski z ubitymi w mikserze jajami i cukrem, dodaj śmietanę. W oddzielnym garnuszku stop masło z wanilią. Dodaj mikstury do siebie. Wymieszaj aż uzyskasz jednolitą konsystencję. 

 

Formę do pieczenia wysmaruj masłem i bułką tartą. Na samym dnie ułóż maliny i zalej przygotowanym ciastem. Piecz przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180stopni celsjusza. Placek wyjmij z foremki po około 15 minutach. Posyp cukrem pudrem. 

 

 

KKR

 

Powrót
Reklama:

Do przygotowania ciasta potrzebne ci będą:

35 dkg mąki puszystej

15 dkg cuku pudru

3 jaja

1/2 szklanki gęstej śmietany

1 łyżeczka aromatu waniliowego lub 1 laska wanilii

15 dkg masła

masło i bułka tarta do foremki

50 dkg malin

cukier puder do posypania

 

Przed rozpoczęciem umyj i dokładnie osusz maliny. Jaja powinnaś ubić na gładką masę w mikserze razem z cukrem. Do miski z proszkiem do pieczenia przesiej przez sitko mąkę. Połącz zawartość miski z ubitymi w mikserze jajami i cukrem, dodaj śmietanę. W oddzielnym garnuszku stop masło z wanilią. Dodaj mikstury do siebie. Wymieszaj aż uzyskasz jednolitą konsystencję. 

 

Formę do pieczenia wysmaruj masłem i bułką tartą. Na samym dnie ułóż maliny i zalej przygotowanym ciastem. Piecz przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180stopni celsjusza. Placek wyjmij z foremki po około 15 minutach. Posyp cukrem pudrem. 

 

 

KKR

 

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  owoce,  maliny,  ciasto,  słodycze, 

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót