Reklama:
Reklama:

Podobne artykuły:

Składniki:

 

  • średnia główka kalafiora
  • ok. 1 l wywaru warzywnego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • oliwa z oliwek
  • sól

Przygotowanie: Kalafior podzielić na różyczki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, skroplić oliwą z oliwek i posypać solą. Dodać kilka gałązek świeżego tymianku i piec ok. 30 minut w 180 st. C. Przygotować wywar warzywny. Upieczony kalafior przełożyć do garnka, dolać wcześniej przygotowany wywar, gotować ok. 10 min. Usunąć gałązki tymianku i wszystko zmiksować do otrzymania konsystencji jednolitego kremu.

http://www.akademiadobregosmaku.sggw.pl/zupa-krem-z-pieczonego-kalafiora/

 

Tagi:

przepisy,  zupa,  zupa krem,  zupa z kalafiora, 

Loading...

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Reklama:

Reklama:
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...