Reklama:
Reklama:

Oto przepis Barbary Wójcik - sołtyski z Biskupic na letni rarytas:

Ja robię tę zupę na boczku wędzonym. Podsmażam boczek na patelni, gdy boczek juz wysmaży się, dodaję do niego wypłukana, porwaną sałatę

Smażę ok. 15 min. W garnku przygotowuję wywar na kości, dodaję kostkę rosołową i troszkę przypraw.

Gdy sałata z boczkiem gotowa, dodaję do wywaru, zaprawiam odrobina mąki ze śmietaną. Dla bezglutenowców bez mąki. Dodaję na koniec dużo koperku....ot i cała zupa....pychota!

 

sałacianka

Tagi:

przepisy,  sałacianka,  zupy,  Barbara Wójcik, 

Loading...
Reklama:

Podobne artykuły:

Zostaw komentarz:

    Brak komentarzy
Powrót
Reklama:

Reklama:
Wyszukiwarka
Reklama:
Najnowsze
Menu
Reklama:
Reklama:
Newsletter
zapisz
Reklama:
Loading...