Reklama:

Oto jeden z ciekawych przepisów na ryż z dodatkiem czosnku. Pamiętajcie. Zawsze dajemy dwa razy więcej wody niż ryżu, a więc na szklankę ryżu - dwie wody.

W garnku podgrzewamy na oleju trzy ząbki czosnku bez obierania. Kiedy olej będzie gorący, wrzucamy ryż i zalewamy wodą. Ryż długi gotujemy 12- 15 minut. W tym czasie woda powinna wyparować. następnie przykrywamy garnek pokrywką, wyłączamy ogień i zostawiamy jeszcze na kilka minut. Zobaczcie same!

Powrót
Reklama:

Oto jeden z ciekawych przepisów na ryż z dodatkiem czosnku. Pamiętajcie. Zawsze dajemy dwa razy więcej wody niż ryżu, a więc na szklankę ryżu - dwie wody.

W garnku podgrzewamy na oleju trzy ząbki czosnku bez obierania. Kiedy olej będzie gorący, wrzucamy ryż i zalewamy wodą. Ryż długi gotujemy 12- 15 minut. W tym czasie woda powinna wyparować. następnie przykrywamy garnek pokrywką, wyłączamy ogień i zostawiamy jeszcze na kilka minut. Zobaczcie same!

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  ryż,  ryż na sypko,  czosnek, 

Zostaw komentarz:

  • Komentarz od: ~Caseyexpam   zgłoś nadużycie  

    wh0cd142913 generic rimonabant generic revia buy amoxicillin cipro suhagra online tretinoin cream 0.05

Powrót