Reklama:

Składniki

2 czubate łyżki purre ziemniaczanego bez mleka

7 łyżek gorącej, ale nie wrzącej wody

1 łyżeczka drożdży

1/4 łyżeczki kurkumy

1/4 łyżeczki czarnej soli himalajskiej namak kala- ma siarkowy, jajeczny smak

3/4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub sproszkowanego zamiennika jajka

1 łyżeczka margaryny wegańskiej

1 łyżeczka oleju

tofu


Zobaczcie krok po kroku, na filmie są robione 2 jajka, czyli podwójna porcja

Powrót
Reklama:

Składniki

2 czubate łyżki purre ziemniaczanego bez mleka

7 łyżek gorącej, ale nie wrzącej wody

1 łyżeczka drożdży

1/4 łyżeczki kurkumy

1/4 łyżeczki czarnej soli himalajskiej namak kala- ma siarkowy, jajeczny smak

3/4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub sproszkowanego zamiennika jajka

1 łyżeczka margaryny wegańskiej

1 łyżeczka oleju

tofu


Zobaczcie krok po kroku, na filmie są robione 2 jajka, czyli podwójna porcja

loading...

Podobne artykuły:

Tagi:

przepisy,  jajka sadzone,  wegańskie danie,  wegańskie jajka sadzone, 

Zostaw komentarz:

  • Komentarz od: ~johan   zgłoś nadużycie  

    Super, uwielbiam takie eksperymenty! Kuchnia wegańska nie musi być nudna. Do moich najnowszych zachwytów należą właśnie czarna sól, z której robię pastę bezjajeczną, a wśród gotowców białe vege kiełbaski (polsoja), które super sparwdzają się na grillu.

Powrót